Over De Oude Ambachten

De Oude Ambachten uit Heeze is een jonge, enthousiaste wagenbouwersgroep die al enkele jaren meedoet aan de cultuur-historische parade tijdens de Brabantsedag in Heeze. Op onze website vindt u een impressie van wat we de afgelopen jaren gebouwd hebben, maar ook wat we dit jaar van plan zijn te gaan bouwen. Met bijna 120 leden bouwen wij ieder jaar weer een wagen om deel te nemen aan de parade.

Wagenbouwersvereniging De Oude Ambachten (afgekort DOA) is opgericht in 2001 door de toenmalige voorzitter Egon van der Linden. De naam van de vereniging is afgeleid van een lange straat (De Ambachten) in de wijk waarvan verwacht werd dat de meeste leden vandaan zouden komen: de Nieuwe Hoeven. In 2002 deed DOA voor het eerst mee met de optocht.

Wil je op de hoogte blijven van onze vorderingen tijdens het seizoen? Hou de site en onze social media kanalen dan in de gaten! Op onze site is een impressie te vinden van zowel de sfeer binnen DOA als ook de manier van werken. Verderop op deze pagina staat ons thema van dit jaar nader toegelicht met daarbij de ontwerpen.  

Lijkt het je leuk om lid te worden van onze vereniging? Of zou je graag meer informatie willen over onze groep of ons thema? Stuur dan een mail naar secretariaat@deoudeambachten.nl of kom langs op onze bouwplaats!